Hoe maak je gekruid paneermeel?

Kookboeken lezen is niet alleen leuk je leert er ook veel van. Zo leerde ik van Antonio Carluccio – een van de leermeesters van Jamie- een heel lekker paneermeel maken. Hij schrijft dat in het arme Sicilië heel vaak een broodkruimmengsel wordt gebruikt als vervanging van geraspte Parmezaanse kaas over de pasta. En laat dat broodkruimmengsel nou echt heel erg lekker zijn en een prachtige manier om oud brood op te maken. Ik gebruik het zelf vaak om vlees of vis mee te paneren, of om over een ovenschotel te strooien voor een knapperig korstje. Maar over de spaghetti smaakt het dus ook heel goed!

Verkruimel 100 gram brood zonder kost (ca. 4 sneetjes), bijvoorbeeld in een keukenmachine. Meng er met de hand 2 uitgeperste teentjes knoflook door, 2 eetlepel heel fijn gesneden peterselie en 3 eetlepels olijfolie. Wrijf het tussen je vingers tot een korrelig mengsel ontstaat dat wel wat op couscous lijkt.

Als het wat te nat en plakkerig blijft, kun je nog wat meer broodkruim toevoegen. Als je wilt gebruiken om de spaghetti te bestrooien, bak het broodkruim dan enkel minuten in een pan met een anti-aanbaklaag tot het lichtbruin is. Laat het afkoelen. Je kunt het afgesloten ook een paar dagen bewaren. 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Italiaanse recepten