Saltimbocca alla Romana

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

8 kalfslapjes à 50 gram per stuk
8 dunne plakjes Parmaham
8 grote blaadjes verse salie
20 gram boter
150 ml witte wijn
cocktailprikkers

Bereiden

  • Plet de kalfslapjes en bestrooi ze met veel peper en eventueel een beetje zout. Leg op elk kalfslapjes een plakje Parmaham en een blaadje salie. Prik de ham en salie vast met een cocktailprikker.
  • Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kalfslapjes in 5 minuten rondom bruin. Voeg de wijn toe en laat deze op hoog vuur inkoken tot een dunne saus.
  • Leg de kalfslapjes op borden, schenk de saus erover en serveer direct.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Italiaanse recepten