Wortel-sinaasappelsmoothie met gember

Carrot juice with fresh carrots and lemon on a wooden table

Voor 4 glazen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

400 gram wortels
4 perssinaasappels
Stukje verse gember (3 cm)
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel kurkuma
½ theelepel gemalen koriander
Citroensap

Bereiden

  • Schrap de wortels en snij ze in kleine stukken. Kook de wortels in ongeveer half gaar. Laat de wortels uitlekken en afkoelen.

  • Pers de sinaasappels uit. Snij de gember in stukjes.

  • Doe de gember met de wortels in een blender. Pureer de wortel.  Voeg het sinaasappelsap toe en pureer nogmaals goed tot een dik glad sap.

  • Roer de komijn, kurkuma en korinader erdoor en maak op smaak met drupje citroensap.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    473203466888466889466890473204 469244 472849
    preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
    010
    0  
    Vind ik leuk
    0
    Geen reacties0
    Bevestig
    Nee
    Ja
    Informatie
    Ok
    Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
    Sluit voorvertoning webpagina
    Voorbeeld laden ...
    Uploaden afbeelding Uploaden pdf
    Voorbeeld laden ...
    Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
    *: verplicht veld
    Voorvertoning reactie
    Sluit voorvertoning reactie
    Annuleer antwoord
    Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

    Geen reacties

    Bruinebonensoep

    Hollandse bruine bonensoep

    Een heerlijke soep voor als het buiten koud is: Hollandse bruine bonensoep

    4 personen
    bereidingstijd: 40 minuten

    Lees meer
    Salade van roergebakken wilde spinazie

    Salade van roergebakken wilde spinazie

    Al eens grove wilde spinazie gegeten? Echt een keer proberen. Het smaakt vooral lekker als je het roerbakt. Wij maakten er deze simpele maar heerlijke salade mee. 

    bereidingstijd: 10 minuten
    2 personen

    Lees meer
    Hoe maak je tapas?

    Hoe maak je tapas?

    Gewoon heel erg lekker, die pittige Spaanse hapjes. Je kunt er uren voor in de keuken staan, maar het kan ook razendsnel! Voor de eerste 6 hapjes heb je maar 20 minuten nodig. De andere hapjes kosten je wat meer tijd, maar dan heb je wel een complete...

    Lees meer
    Gekaramelliseerde ui met saffraanpasta

    Gekaramelliseerde ui met saffraanpasta

    hoofdgerecht
    4 personen

    Lees meer
    Hoe maak je heel snelle zuurkool?

    Hoe maak je heel snelle zuurkool?

    Zelf traditionele zuurkool maken is ontzettend leuk, maar je moet er wel geduld voor hebben. Het proces van zuurkool maken kost namelijk minimaal 6 weken. Heb je die tijd niet en wil je toch geen zuurkool uit een zakje? Dan is dit recept een...

    Lees meer
    Kaassoesjes van boerenkaas

    Kaassoesjes van boerenkaas

    hapje
    40 tot 50 stuks

    Lees meer
    Hoe maak je oosterse pompoensoep?

    Hoe maak je oosterse pompoensoep

    Pompoensoep is echt iets van deze tijd van het jaar. Je kunt er heerlijk mee variëren. Maak bijvoorbeeld eens deze oosterse variant met currypasta en kokosmelk. 

    Lees meer
    Salade met mandarijn en brie

    Salade met mandarijn en brie

    4 personen

    Lees meer
    Hoe maak je cranberry-compote?

    Hoe maak je cranberry-compote?

    Het klinkt altijd zo exotisch: cranberry’s. Maar wist je dat ze gewoon van Hollandse bodem komen? De kleine rode bessen met hun karakteristieke smaak groeien bijvoorbeeld volop op Terschelling. Traditioneel eet je cranberry’s als compote bij wild...

    Lees meer
    Quinoa-salade

    Quinoa salade

    4 personen
    bereidingstijd 50 minuten

    Lees meer
    Hoe maak je puree van aardappel en knolselderij?

    Hoe maak je puree van aardappel en knolselderij?

    Wil je meer groenten in de maaltijd of wil je aardappelpuree met minder koolhydraten dan is deze aardappel-knolselderijpuree een aanrader. Kan niet mislukken en minstens zo lekker als gewone aardappelpuree. 

    Lees meer
    Peulvruchtenparade

    Peulvruchtenparade

    4-6 personen

     

     

    Lees meer
    Hoe maak je spaghetti alla carbonara?

    Hoe maak je spaghetti alla carbonara?

    Het is niet direct het meest gezonde pastarecept uit de Italiaanse keuken, maar lekker is het zeker! En zelfgemaakt smaakt een stuk lekkerder dan uit een zakje. Eet er een flinke (tomaten)salade of wat gekookte broccoli bij.

    Lees meer
    Mosselsoep met saffraan en witte wijn

    Mosselsoep met saffraan en witte wijn

    4 personen
    bereidingstijd: 45 minuten

    Lees meer
    American pancakes

    Hoe maak je American Pancakes?

    Echt een feestelijk verwenontbijt, deze kleine dikke Amerikaanse pannenkoekjes. Het recept komt uit ons boek "PuurGezond! Slank in 8 stappen".

    Lees meer
    salade geroosterde biet zonder suiker

    Salade met geroosterde bieten en pecorino romano

    lunch- of hoofdgerecht 
    4 personen
    bereidingstijd: 30 minuten

    Lees meer
    hoe maak je stoofvlees italiaans

    Hoe maak je stoofvlees op z'n Italiaans?

    Het wordt weer eens tijd om je huis te vullen met de heerlijke geuren van een lekkere pan stoofvlees. Veel werk? Juist niet. Zo’n stoofschotel staat snel op en daarna heb je er bijna geen omkijken meer naar.

    Lees meer
    Kokosyoghurt en gebakken peer

    Kokosyoghurtpannenkoek met gebakken peer

    4 personen
    Ontbijtgerecht

    Lees meer
    Pizza zelf maken

    Hoe maak je pizza?

    Wat pizza betreft kn je volop kiezen voor gemakkelijk: pizza laten bezorgen door de pizzakoerier of een verse of diepvriespizza afbakken in de oven.

    Je kunt het jezelf ook iets minder gemakkelijk, maar wel leuker en lekkerder maken door de pizza...

    Lees meer
    vegan linzenpate

    Linzenpaté

    hoofdgerecht
    4 personen
    bereidingstijd: 30 minuten
    oventijd: 50 minuten

    Lees meer