Ontbijttaartje met appel en havermout

Taart voor het ontbijt? Wel als het zo lekker, snel en gezond is. We kregen dit recept van een van onze Facebookvolgers.

1 persoon
bereidingstijd 5 minuten

Ingrediënten
1 banaan
1 appel
35 gram havermout
1 ei
Snuf kaneel

Bereiden

  • Prak de banaan en snij de appel in blokjes.
  • Meng de havermout erdoor. Klop het ei los en schep dit door het mengsel samen met de kaneel. Doe dit in een magnetronbestendig schaaltje of taartvormpje.
  • Verhit het geheel 3,5 minuut op 800 watt.  

Geen magnetron?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bak het taartje in 15 minuten gaar.

Tips

  • Ook lekker met rozijnen, cranberry's of wat gehakte (wal)noten 
  • Lekker met een schep yoghurt

Wil je meer lekkere ontbijtrecepten met havermout? Schaf onze granola & havermout ontbijtspecial aan met 15 lekkere en gevarieerde ontbijtrecepten.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met appels