Advocaat ouderwets? Hoe kom je erbij. Zeker niet als je het zelf maakt en serveert bij ijs of een verse vruchtensalade als afsluiting van je Paasdiner. Heel gezond is advocaat natuurlijk niet vanwege de suiker en alcohol, maar ach je neemt er ook maar een klein beetje van, toch? 

Voor ½ liter advocaat breek je 6 verse eieren boven een warme kom en die meng je met het merg uit 1 vanillestokje (snijd een vanillestokje in de lengte open met een scherp mesje en schraap met de punt van het mesje het zwarte vanillemerg eruit).
Klop er met de mixer 200 gram suiker door tot een dikke massa ontstaat. Klop er vervolgens ½ liter brandewijn doorheen. Zet de schaal in een pan waarin je een laagje water aan de kook brengt. Dit heet au-bain-marie verhitten.
Klop ondertussen met de mixer de massa tot de advocaat gebonden is en de eieren gaar.

Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met eieren