Een ei hoort erbij. Steel de show met gepocheerde eieren. Het ziet er fantastisch uit, zo’n eitje zonder schaal!  

Breng in een steelpan water aan de kook. Zorg dat de pan minimaal voor driekwart gevuld is. Draai het vuur laag zodra het water kookt, zodat het water met weinig beweging toch aan de kook blijft.

Voeg 1 eetlepel azijn toe aan het kookwater. Breek een ei boven een soeplepel of een grote maatschep. Laat de lepel in het water zakken en leg het ei zo voorzichtig in het kokende water.

Met een houten lepel kun je het eiwit dat wat ver van de eidooier af gaat stollen voorzichtig weer richting eidooier dirigeren. Laat het ei zachtjes ongeveer 3 minuten koken (voor een hele zachte eidooier) en 4 minuten voor een iets steviger eidooier.

Schep het gepocheerde ei met een schuimspaan voorzichtig uit het water en laat het uitlekken (eventueel op keukenpapier). Je kunt het ei mooi bijsnijden door wat van het uitgewaaierde eiwit eraf te snijden. Serveer het ei op geroosterd brood met wat veldsla of rucola. Bestrooi met peper.

Tips

  • Een gepocheerd ei smaakt ook heel lekker op een salade van verschillende soorten sla met tomaat en reepjes rauwe ham of gerookte zalm.
  • Lekker op brood met plakjes avocado.

Eieren zitten boordevol goede voedingstoffen, je kuint er heel veel mee variëren en ze zijn nog een goedkope vleesvervanger ook. Zet daarom eens wat vaker eieren op het menu. Wij hebben een handige downlaod voor je gemaakt vol met weetjes over eieren en 17 lekkere recepten met ei in de hoofdrol. Je koopt deze receptspecial in onze webwinkel voor €3,-

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met eieren