Al verschillende keren is ons gevraagd of we een recept voor suikervrije kokosmakronen konden maken. We zijn aan het testen gegaan. Echt helemaal zonder suiker smaakt het niet meer naar een koekje…. Maar met deze versie met suikers uit gedroogd fruit zijn we heel tevreden.

Ca 20 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 15 minuten

Ingrediënten
100 gram gedroogde (ongezwavelde) abrikozen
5 eieren (je gebruikt 5 eiwitten en 2 eidooiers)
snufje zout
200 gram geraspte kokos
1 eetlepel gesmolten roomboter
50 gram extra pure chocolade

Bereiden

  • Laat de abrikozen ½ uur wellen in heet water. Giet af en maal de zachte abrikozen fijn in een keukenmachine.
  • Scheid van alle 5 de eieren het eiwit van het eigeel. Voeg een snufje zout bij het eiwit en pak een garde of mixer en klop tot het luchtig en stijf is.
  • Neem een beslagkom en doe daarin 2 eidooiers, de geraspte kokos, de gesmolten boter en de abrikoos. Hak de chocolade fijn. Meng dit samen met 50 ml water door het kokosmengsel en schep voorzichtig het eiwit erdoor.
  • Verwarm de oven voor op 175 °Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Haal uit het beslag met een (ijsbol)lepel een bolletje en druk het beslag in de handen samen tot een balletje ter grootte van een golfbal. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze wat plat.
  • Zet de kokosmakronen in de oven en bak ze ca 15 minuten. Ze zijn gaar als ze net een beetje bruin beginnen te worden. Laat ze helemaal afkoelen.

Op zoek naar meer lekkere PuurGezonde Koolhydraatbeperkte recepten? Deze vind je in onze receptspecial koolhydraatbeperkt met 21 recepten. Te koop voor € 3,50 in onze webshop.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met eieren