In een curry stop je heel gemakkelijk heel veel groenten. Deze versie met bloemkool en hardgekookte eieren is superlekker.

2  personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
4 eieren
1 ui
1 groene paprika
½ bloemkool (ca. 400 gram)
3 eetlepels currypasta ( Hoe maak je currypasta?) of een kant-en-klare
½ blik tomaatblokjes
200 ml kokosmelk
verse koriander

Bereiden:

  • Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken en afkoelen. Pel de eieren.
  • Pel en snipper de ui, snij de paprika in blokjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes, snij de stelen in stukjes.
  • Verhit in een braadpan de currypasta en smoor hierin de ui en paprika enkele minuten. Voeg de bloemkool toe en bak deze even mee. Voeg de tomaatblokjes en de kokosmelk toe en laat het geheel zachtjes sudderen tot de bloemkool gaar is. Snij de eieren in parten en schep deze door de curry. Knip de koriander fijn en strooi deze over de curry.
  • Serveer met naanbrood of (zilvervlies)rijst.

Wil je weten hoe je op een PuurGezonde manier vegetarisch eet? Lees onze korte cursus vegetarisch eten. Te koop voor €9,50 in onze webshop

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met eieren