Havermout met chocolade en banaan uit de oven

Maak dit heerlijke en verrassende ontbijt eens als je wat meer tijd hebt.

ontbijtgerecht
2 personen
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 30 minuten

Ingrediënten
100 gram havermout
200 ml melk
1 ei
2 eetlepels kokosolie
1 eetlepel honing
1 banaan
50 gram pure chocolade (minimaal 85% cacao)
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels kwark

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom de havermout met de melk, losgeklopte ei, olie en honing, tot een glad mengsel.
  • Voeg 2/3 van de banaan in plakjes, 2/3 van de chocolade en alle pindakaas toe en roer nog even door.
  • Schenk het mengsel in 2 eenpersoonsovenschaaltjes en garneer met de achtergehouden plakjes banaan en stukjes chocolade.
  • Bak in ca 20-25 minuten gaar en bruin. Serveer met een schep kwark.

Wil je meer gezonde ontbijtvariaties. Wij hebben een PuurGezond Granola en Havermout Special gemaakt met 16 ontbijten waarin havermout de hoofdrol speelt. Je schaft deze aan voor € 2,50 in onze webwinkel

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met havermout