Vegan mango-cheesecake

Wil je bakken zonder dierlijke producten? Dan is deze "cheese" cake een aanrader. Vooral de gemalen cashewnoten geven dit gebak een lekkere volle smaak.

gebak circa 20 stukjes

Ingrediënten:

160 gram rauwe cashewnoten
25 gram havermout
125 gram dadels zonder pit
50 gram pure chocolade (minimaal 85% cacao)
1 theelepel vanille uit een vanillestokje
1 mango
5 eetlepels kokosolie
sap van ½ citroen
snufje zout
30 gram pure chocolade (minimaal 85% cacao)
vorm 20 cm doorsnede, bekleed met bakpapier

Bereiden:

  • Week de cashewnoten circa 15 minuten in lauwwarm water.
  • Maak de bodem van de cheesecake door de havermout, dadels in stukjes, helft van de chocolade (gehakt) en het vanille te mengen (eventueel met een keukenmachine). Druk dit plakkerige deeg in een met bakpapier beklede vorm en druk goed aan.
  • Maak de mango schoon en snij in stukjes. Giet het vocht van de cashewnoten en doe de noten samen met de mango, kokosolie, citroensap, vanille en het zout in een keukenmachine en draai tot dit romig is. Hak de rest van de chocolade in stukjes en schep dit door het mango-cashewnotenmengsel.
  • Schep het mengsel op de dadelbodem en strijk glad.
  • Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven of zet 1/2 uur in de vriezer.

Je kunt de cake garneren met een schijfje limoen, met geraspte chocolade, wat drupjes chocoladesaus of amandelschaafsel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met havermout