Havermoutbrood

Van havermout kan je ook heel goed brood bakken. Het is compact en goed vullend brood. Havermoutbrood kan niet zo luchtig worden als tarwebrood. Havermout bevat immers van nature geen gluten.

Voor een groot brood
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 40 minuten

Ingrediënten
400 gram havermout
Kleine winterwortel
50 gram gebroken lijnzaad
50 gram zonnebloempitten of pompoenpitten
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel zout
2 eieren
1 cake- of broodblik

Bereiden

  • Verwarm de oven op 180 °C.
  • Maal de havermout fijn in een keukenmachine of met een staafmixer. Rasp de wortel. Meng het havermoutmeel met het lijnzaad, de pitten, de wortelrasp, het bakpoeder en het zout.
  • Kluts de eieren los.
  • Meng de eieren en 250 ml water door de havermout en roer tot een deeg.
  • Schep het deeg in een met bakpapier beklede cakevorm.
  • Bak het brood ongeveer 40-45 minuten op 180 graden.

In plaats van gebroken lijnzaad kun je rozijnen of cranberries toevoegen voor een zoete variant.

Op zoek naar andere lekkere (ontbijt) recepten met havermout. Wij hebben een Havermout en Granola Special in  onze webshop beschikbaar met 15 lekkere ontbijtrecepten. Te koop voor €2,50

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met havermout