Haring party

Het zal wel aan corona liggen, maar ik heb dit jaar nog geen uitnodiging gehad voor een haringparty. Terwijl de Nieuwe haring toch echt al een aantal dagen aan land is. 

Normaal gesproken zijn ze niet te vermijden in deze maand van het jaar: de haringparty's. Te herkennen aan een traditionele haringkar met een hard werkende haringschoonmaker erbij, een ruime hoeveelheid alcohol en veel strakgepakte mensen die graag willen netwerken. Was het niet de plaatselijke bank, dan was het wel de ondernemersvereniging, het reclamebureau of de visboer die zo’n party organiseerde. Als je niet oppaste had je er verschillende in een week zodra de nieuwe haring aan land was. Als liefhebber sloeg ik dat nooit af, dus nu kom ik er maar karig vanaf en zit er niets anders op dan mijn eigen (1,5 meter) haringparty regelen. 

En ik moet zeggen: de haring is weer erg lekker. Niet te klein, stevige bite en licht zilt. Een feestje waard! Maar terwijl ik sta te genieten van die heerlijke (en ook nog gezonde) visvetzuren, bedenk ik dat het eigenlijk gek is dat we zo'n party alleen bij haring organiseren. Er zijn zoveel andere pure Hollandse producten die wel wat extra aandacht verdienen. Wat dacht je van de eerste asperges, de eerste aardbeien, kakelverse spruitjes, smeuïge graskaas, de nieuwe piepers of de eerste boerenkool-met-nachtvorst? We hebben in Nederland zoveel lekkere, puur Hollandse producten die juist in een bepaald seizoen op hun lekkerst zijn. Die zijn stuk voor stuk een feestje waard.  

Mary

<h4">Over Mary:</h4">

<em">Mary is diëtist en het kooktalent van PuurGezond. Ze kookt heel graag met pure Hollandse ingrediënten, leest veel kookboeken en heeft het PuurGezond boek 7 inzichten voor een blijvend goed gewicht geschreven. In dit boek staan 100 van haar lekkerste recepten. </em">

Hollandse recepten