Krieltjessalade kip

In een handomdraai een heerlijk gezonde en zomerse maaltijd op tafel toveren? Geen enkel probleem met dit gerecht.

Hoofdgerecht

2 personen
bereidingstijd: 20 minuten 

Ingrediënten

300 gram krielaardappelen
200 gram kipfilet
Mediterrane kruidenmix (oregano, tijm, basilicum)
1 el olijfolie
50 gram radijsjes
1 kleine rode ui
1 hele komkommer
50 gram cherrytomaten
50 gram mayonaise
2 tl witte wijnazijn
100 gram sla naar keuze

Bereiden

  • Was en halveer de aardappelen. Kook in ruim water met een snufje zout in ongeveer 16 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
  • Kruid ondertussen de kip met de kruidenmix. Bak de kipfilet in 8-10 minuten in de olijfolie gaar.
  • Snijd de radijsjes in dunne plakjes, snipper de ui heel fijn, snijd de komkommer in kleine blokjes en snijd de cherrytomaten in kwarten.
  • Meng de mayonaise en witte wijnazijn.
  • Snijd de kipfilet in reepjes en verdeel met de krieltjes, sla, komkommer, tomaat en rode ui over 2 borden. Besprenkel met de mayonaise en bestrooi met de plakjes radijs.

Tips:

  • Vind je rauwe ui wat te intens? Bak de stukjes ui dan in de laatste minuten even mee met de kip
  • Ook erg lekker met mais!

Meer zomerse kookinspiratie krijg je in ons PuurGezond slank zomermenu Je schaft het aan voor €7,50 in onze webwinkel.

Mediterrane recepten