De perfecte maaltijdsoep om restjes op te maken uit de groentela en de koelkast. Varieer gerust! 

4 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

1 (kippen)bouillontablet
75 gram fussili
300 gram restjes groente (prei, paprika, wortel, uit, bloemkool etc)
1 pak gezeefde tomaten (circa 500 ml)
1 klein potje/blikje witte bonen
100 gram kipfilet (vleeswaar) in dikke plakken
1 eetlepel groene pesto
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
8 sneetjes volkorenbrood

Bereiden

  • Breng ½ liter water aan de kook en los de bouillontablet hierin op. Voeg de fussili en fijngesneden groenten aan het water toe. Kook dit ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de gezeefde tomaten toe en de witte bonen. Kook het geheel nogmaals 5 minuten.
  • Snij ondertussen de kipfilet in reepjes en roer de reepjes samen met de pesto door de soep. Voeg als soep te dik is nog wat water toe.
  • Dien op met geraspte kaas en (geroosterd) volkorenbrood.

Mediterrane recepten