Probeer deze verrassende stamppot eens. Weer eens wat anders dan hutspot, stamppot boerenkool of zuurkool.

4 personen
bereidingstijd 35 minuten

Ingrediënten
600 gram aardappels
½ knolselderij (ca 400 gram)
600 gram verse (grove) spinazie
3 bosuitjes
8 gedroogde tomaatjes op olie
200 gram gorgonzola (blauwaderkaas)
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels broodkruim (van 1 sneetje brood)
2 lepels pijnboompitten

Bereiden

  • Schil de aardappels en de knolselderij, snij ze in grote stukken en kook de aardappels met de knolselderij in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Was ondertussen de spinazie en laat deze goed uitlekken. Snij de bosui in ringetjes. Snij de tomaten in reepjes. Snij de gorgonzola in blokjes.
  • Hak de pijnboompitjes fijn. Verhit de olie in een koekenpan bak hierin het broodkruim en de pijnboompitjes lichtbruin. Bewaar het gebakken broodkruim
  • Giet de aardappels af en stamp deze tot een puree. Schep de tomaatjes en bosui erdoor. Schep vervolgens de spinazie er in porties doorheen. Laat de spinazie iets slinken.
  • Als alle spinazie erdoor is geschept van het vuur af de gorgonzola erdoor scheppen. Verdeel de stamppot over een schaal en bestrooi met het broodkruim.

Zo zie je maar weer dat vegetarisch eten heel verrassend kan smaken. Wil je vaker vegetarisch eten? Dit maandmenu, dat je aan kunt schaffen in onze webwinkel, helpt je een heel eind op weg.

Mediterrane recepten