Minestronesoep

Minestrone is een heerlijk vullende en voedzame soep waar je veel groenten in kwijt kunt. Probeer ook eens deze wat pittige variant met Italiaanse worst, heerlijk! 

Hoofdgerecht

2-3 personen
bereidingstijd: 35 minuten 

Ingrediënten

2 tenen knoflook
1 of ½ verse rode peper
2 uien
1 bleekselderij
1 bos bospenen
½ el olijfolie
100 gram Italiaanse of Siciliaanse verse worst
1 klein blikje tomatenpuree
2 tomaten
1 el balsamicoazijn
1 laurierblad
50 gram pasta naar keuze
50 gram bevroren doperwten
Klein bosje verse salie

Bereiden

  • Snijd de knoflook fijn, snipper de ui en de rode peper en snijd de bleekselderijstengels (in de lengte) in vieren en snijd deze net als de bospenen in kleine blokjes fijn.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan. Snijd het worstje open en bak het gekruide gehakt (zonder vel) even kort. Voeg alle groente toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg ook de tomatenpuree toe en roer alles goed om. Bak nog eens 2 minuten.
  • Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en voeg toe. Kook ook 800 ml water met een beetje bouillonpoeder en voeg toe aan de pan.
  • Voeg nu de balsamicoazijn, het laurierblad, de pasta en de erwten toe. Bind met een touwtje de verse salie bij elkaar in een bosje. Hang het bosje in de soep. Laat 14 tot 16 minuten zacht koken. Voor een sterkere smaak haal je de laatste paar minuten de deksel van de pan. Breng zo nodig op smaak met peper en zout.
  • Haal het bosje verse salie en het laurierblad uit de soep. Serveer de soep in diepe borden.

Tip: Serveer met een paar dikke plakken vers stokbrood.Tip: Ook erg lekker met wat geraspte Parmezaan.

Meer soepinspiratie opdoen? Bekijk onze PuurGezond Soep Special, in de webshop voor slechts €2,50! 

Mediterrane recepten