Zin om een Italiaanse draai te geven aan dat oer-Hollandse boontje? Maak dan eens deze heerlijke sperziebonen a la putanesca.

bijgerecht voor 4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

600 gram sperziebonen
2 teentjes knoflook
1 rode peper
2 eetlepels olijfolie
3 ansjovisfilets (of vervang door 150 gram zongedroogde tomaten voor een vega(n) versie)
1 blik tomatenblokjes
1 eetlepel kappertjes
2 eetlepels zwarte olijven zonder pit 

Bereiden

  • Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 5 minuten beetgaar. Pel en snipper de knoflook. Maak de peper schoon en snij deze heel fijn. Verhit de olie op laag vuur en fruit de ui, peper en ansjovis. 
  • Voeg het blik tomaten toe en breng de saus aan de kook. Voeg de sperziebonen, kappertjes en olijven toe en verwarm alles nog even door.

Lekker met rijst of ciabattabrood en zalm uit de oven.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Mediterrane recepten