273

Ook zo’n fan van chili, tortilla’s en taco’s? Maak zelf je Mexicaanse kruidenmix, veel goedkoper dan zo’n kant-en-klare kruidenmix, waar ook nog eens veel zout en smaakversterkers in zitten.

Meng 8 theelepels komijnpoeder, 6 eetlepels paprikapoeder en 2 theelepels gemalen chilipepertjes. Voeg eventueel 2 theelepels knoflookpoeder toe. Meng de kruiden en bewaar ze in een afgesloten potje.

Tips

  • De gemalen chilipepertjes koop je bij een Turkse of Marokkaanse supermarkt.
  • In deze kruidenmix zit geen zout, maar die kun je ook alvast toevoegen: reken dan 2 theelepels zout.
  • Gebruik je liever verse knoflook? Laat dan de knoflookpoeder weg uit het mengsel en gebruik bij het koken verse knoflook.
  • Lekker bij gehakt, kip, kidneybonen of een stoofschotel van paprika, ui en tomaat.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Mexicaanse recepten