Versla de Chinees

Ik ken mensen die snel naar de Chinees of snackbar rijden als ze erg druk zijn en geen tijd hebben om te koken. Dat eten halen net zoveel tijd kost als een pure smakelijke maaltijd in elkaar draaien, dat kan er bij velen niet in. Maar dan kennen ze het toverwoord pasta nog niet! Pasta is puur, snel klaar, er zijn ongelooflijk veel variaties mogelijk en het is ook nog eens heel lekker.

Pasta is mijn redding in drukke tijden. Zo ook gisteravond. Ik kwam om in het werk en tot overmaat van ramp had ik al in geen dagen meer boodschappen gedaan. Dus het werd pasta. Na een duik in de koelkast en voorraadkast was het resultaat: 2 bakjes cherrytomaatjes, een zak penne, 3 bosuitjes, een restje pijnboompitten en een stukje parmezaanse kaas. Ik heb de cherrytomaatjes overgoten met wat olijfolie, bestrooid met grof zeezout en er een teentje knoflook boven uitgeperst. De tomaatjes heb ik 10 minuten in een hete (220 graden) oven gezet zodat ze heerlijk zoet werden. Ondertussen heb ik de pasta al dente gekookt, ben ik de tuin ingelopen om bieslook en peterselie te knippen en heb ik de bosuitjes in ringetjes gesneden. Omdat pijnboompitjes geroosterd veel en veel lekkerder zijn, heb ik ze even in een droge koekenpan gegooid en geroosterd. Toen de kookwekker voor de pasta afging, heb ik – na het afgieten van de pasta natuurlijk- de tomaatjes met olie en bosui door de pasta geschept. Even doorwarmen en bestrooien met de fijngeknipte kruiden en de pijnboompitten. De kaas hebben we aan tafel erover geraspt.

We zaten binnen 20 minuten aan tafel. En daarmee kan ik de concurrentie met de afhaalChinees of snackbar met gemak aan! Of niet soms? 

Oosterse recepten