Bietenhummus

Jouw favoriete hummus geef je een meer aardse smaak (en een prachtige kleur) als je ook biet toevoegt.

Bereidingstijd: 10 min

Ingrediënten
1 blik kikkererwten (ca. 400 gram)
1 teentje knoflook
2 gekookte bieten
3 eetlepels citroensap
2 eetlepels tahin
gemalen koriander
sprietje bieslook
olijfolie

Bereiden

  • Laat de kikkererwten uitlekken en hou een paar kikkererwten apart.
  • Pel de knoflook en snij de bieten in blokjes.
  • Doe de kikkererwten met de knoflook, citroensap, tahin en biet in de keukenmachine.
  • Meng alles tot een gladde crème en maak op smaak met gemalen koriander, peper en zout.
  • Garneer met de achtergehouden kikkererwten, een fijngeknipt sprietje bieslook en wat olijfolie.

Meer peulvruchten op het menu dat zijn belangrijke pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Oosterse recepten