Hoe maak je tahin?

In de keuken van het Midden-Oosten en rond de middellandse zee wordt vaak tahin gebruikt: een heerlijke pasta van sesamzaad. Je kunt het kant-en-klaar in potjes kopen. Maar zelf maken is wel zo leuk en ook lekkerder.

Voor 1 potje tahin (van ca. 175 gram) doe je 250 gram sesamzaad met 1 theelepel zout en 60 ml olijfolie in een keukenmachine of blender. Maal alles fijn tot een dikke pasta. Voeg nu nog 60-75 ml olijfolie tot je een smeerbare pasta hebt.

Bewaar de tahin in een afgesloten pot in de koelkast. Je kunt het een maand bewaren. Je kunt de tahin ook in kleinere porties invriezen

Gebruik tahin om een dressing mee te maken, als broodbeleg, of in baba ghanoush of hummus.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Oosterse recepten