Trendy oosterse dip

Bij de borrel, bij de barbecue of gewoon als lunch. Een dip doet het altijd goed bij brood of rauwkost. Zeker deze trendy oosterse dip.

Rooster 2 eetlepels hazelnoten of pijnboompitten 2 minuten in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen en hak ze fijn. Roer 1 eetlepel za’atar(oosters kruidenmengsel) door 100 gram volle Griekse yoghurt. Doe dit in een mooi schaaltje, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en garneer met de gehakte noten/pitten.

Deze dip is heerlijk om bijvoorbeeld wat puntjes Libanees platbrood in te dippen, maar natuurlijk ook met allerlei soorten groenten. Zet er bijvoorbeeld een grote schaal met roosjes bloemkool, reepjes paprika (in alle kleuren), worteltjes, bleekselderi, komkommer, reepjes venkel of rettich bij. Ongemerkt eet je zo een heleboel groenten extra. 

 

Groenten speelt een hoofdrol in een PuurGezond eetpatroon en dagelijks kiezen voor een flinke portie is 1 van de 8 stappen van ons PuurGezond Slankplan. Wil je meer weten en zelf ermee aan de slag? Lees het boek "PuurGezond Slank in 8 stappen" boordevol uitleg, recepten en weekmenu's. Te koop in onze webshop voor €21,- 

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

oosterse recepten