Teriyaki saus

Houd je ook zo van wokken? Lekker snel vlees, of kip of vis roerbakken, flinke portie groente erbij en dan afblussen met een woksaus. En in die saus zit ’t ‘m nu net. Die bepaalt de smaak, maar die komt o zo vaak uit een flesje. Dat hoeft echter niet. Probeer deze lekkere teriyakisaus maar eens.
Maak meteen meer en bewaar de saus in de koelkast (14 dagen) of de diepvries (6 maanden).

Verwarm voor ruim 2,5 dl saus in een steelpan 100 ml bouillon (kip, paddenstoelen of groente) en 100 ml sojasaus. Voeg 100 gram vloeibare honing toe en 50 gram bruine basterdsuiker toe. Halveer 1 stengel citroengras en snij deze in stukken. Rasp een stukje verse gember (ca. 2 cm). Doe de gember en de het citroengras bij de saus en breng het geheel aan de kook. Laat saus 15 minuten achtjes pruttelen. Zeef de saus. Voor een wokschotel gebruik je ongeveer 1-2 eetlepels per persoon.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Oosterse recepten