vijgenbrood

tussendoortje
circa 10 stuks

Ingrediƫnten

1 kilo gedroogde vijgen in stukjes
250 gram gehakte hazelnoten
250 gram gehakte amandelen
1 theelepel kaneel
2 eetlepels suiker
1 theelepel geraspte sinaasappelschil
50 gram pure chocolade
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes 
40 gepelde amandelen
voor de liefhebber 20-40 ml anisette

Bereiden

  • Meng de vijgen, amandelen en hazelnoten goed met kaneel, suiker en sinaasappelrasp. Laat de chocola au bain marie smelten en afkoelen. Kneed de chocola dan door het noten/vijgen mengsel.
  • Eventueel nu de anisette erdoor mengen. Verdeel het deeg in 10 stukken en maak er rolletjes van van +/- 5 cm dik. Rol deze rolletjes door het sesamzaad en garneer met de amandelen. Bewaren in de koelkast.

Dit is een recept van Nicolette Ottolini van The perfect balance.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Oven recepten