Chili van rundvlees

hoofdgerecht
8 personen
bereidingstijd: 2-2,5 uur

Ingrediënten

1 ui
4 teentjes knoflook
3 groene pepers
2 eetlepels zonnebloemolie
800 gram magere runderlappen
800 gram tomaten in blokjes
1 flesje bier
1 eetlepel chilipoeder
½ eetlepel komijnpoeder
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
1 theelepel gedroogde oregano
1 blik rode kidneybonen (400 g)
2 theelepels bruine suiker (of palm/rietsuiker)

Bereiding

  • Pel en snipper de ui. Pel de teentjes knoflook. Maak de pepers schoon, verwijder de zaadjes en snij ze in ringen.
  • Verhit de olie in een braadpan. Snij het vlees in blokjes. Bak het vlees in gedeelten in ongeveer 5 minuten bruin. Schep het vlees uit de pan. Bak de ui in de olie ongeveer 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Voeg het vlees weer toe.
  • Voeg de tomaten, de pepers, het bieren de specerijen toe. Laat de chili 1½ - 2 uur stoven.
  • Voeg het laatste kwartier de kidneybonen toe. Breng de chili op smaak met peper en eventueel een klein beetje bruine suiker.

Lekker met rijst en een frisse salade.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met peulvruchten