image-15673

In Italië is het echt een klassieker, deze heerlijke gevulde maaltijdsoep. Makkelijk om te maken en er gaan lekker veel groenten in.

4 personen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

1 ui 
2 teentjes knoflook
2 stengels bleekselderij
1 venkelknol
1 winterwortel
1 tl venkelzaad
3 takjes tijm, blaadjes gerist
1 tl chilivlokken
300 gram vastkokende aardappel
500 gram palmkool
1 blikje gare witte bonen (borlotti bonen of flageolets) 
400 gram tomatenblokjes in blik
1 groentebouillontablet
1 el olijfolie
peper en zout
Parmezaanse kaas voor erover

Bereiding

  • Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de bleekselderij, winterwortel en venkel in stukjes. Ris de palmkoolbladeren van de stengels en snijd deze in reepjes (bekijk hier hoe je dit het handigste doet) en schil de aardappel en snij in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en venkel toe. Voeg ook het venkelzaad, tijm, chilivlokken en peper en zout toe naar smaak. Bak ongeveer 10 minuten op laag vuur tot het zacht is.
  • Voeg dan tomatenblokjes, aardappelblokjes, palmkool, bonen en 1 liter water toe, samen met het bouillonblokje. Roer goed door.
  • Laat alles op laag vuur pruttelen tot de stukjes aardappel gaar zijn.
  • Serveer de soep met geraspte Parmezaan er overheen.

Tip:

  • Wil je een extra stevige maaltijdsoep? Voeg dan 2 sneetjes (oud) brood in stukjes toe, voordat je de pan van het vuur haalt. Hierdoor dikt de soep lekker in.
  • Ribollita komt van oorsprong uit Toscane en is een soep waar normaal gesproken goedkope groentes in gaan en restjes brood. Je kunt er ook vlees aan toevoegen,  bijvoorbeeld wat uitgebakken spekjes of wat restjes kip.

Meer inspiratie nodig voor lekkere winterse menu's? We hebben 28 complete PuurGezonde slanke dagmenu 's voor je op een rijtje gezet. Zo ben jij goed bezig deze winter. Je schaft deze als digitale download aan voor € 7,50 euro in onze webwinkel.

 

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met peulvruchten