Pompoenlasagne met salie

Gepureerde pompoen gebruiken als pastasaus. Hoe goed dat uitpakt merk je in deze pompoenlasagne.

Hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 80 minuten
oventijd: 60 minuten

Ingrediënten:

1,2 kilo flespompoen
2 rode uien
2 eetlepels olijfolie, plus extra voor invetten
¼ theelepel gedroogde chilivlokken
bosje verse salie
¼ theelepel versgemalen nootmuskaat
400 gram ricotta
1 middelgroot ei
100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
125 gram lasagnebladen
100 gram ongezouten boter
2 eetlepels gehakte walnoten
snufje zout

ovenschaal (inhoud 1 liter, ingevet)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Maak de flespompoen schoon  en snij deze in stukken van ongeveer 2 cm. Pel de ui en snij deze in ringen. Verdeel de stukken pompoen en de uienringen over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met de chilivlokken. Hussel alles door elkaar.
  • Rooster 35 minuten tot de pompoen heel zacht is. Zet apart om licht af te koelen.
  • Ris 12 blaadjes van de salie en houd deze apart. Rist de overige blaadjes van de salie en hak deze fijn.
  • Pureer de pompoen in een keukenmachine tot een gladde puree. Schep in een kom en roer er de gehakte salie erdoor. Voeg een snuf versgemalen nootmuskaat toe en roer alles door.
  • Doe de ricotta, het ei, ongeveer de helft van de Parmezaanse kaas en eventueel een snuf zout in een aparte kom en roer dit met een garde tot een gladde saus.
  • Vet een diepe ovenschaal licht in. Strijk de helft van de pompoen puree over de bodem en leg hier overlappend de lasagnebladen op. Verdeel hier vervolgens de helft van het ricotta mengsel over, en herhaal met de rest van lasagnebladen, pompoen en ricotta. Bestrooi de laatste laag met de rest van de Parmezaanse kaas.
  • Dek af met aluminiumfolie en bak 45 minuten in de oven. Verwijder hierna de folie en bak nog 15 minuten tot de lasagne goudbruin en gaar is.
  • Verwarm ondertussen al roerend de boter, de hele salieblaadjes en de gehakte walnoten 1-2 minuten in een koekenpan tot de salie knapperig wordt. Neem van het vuur. Besprenkel de lasagne met de salie-walnootboter en serveer direct.
     

Wil je meer weten over de PuurGezond kijk op eten? Lees onze bestseller "Eet Meer!" lekker in je vel met PuurGezond. Het boek bevat veel uitleg en recepten. Het is te koop in onze webshop voor € 21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met pompoen