Quinoa-salade

De nootachtige smaak van quinoa past perfect bij geroosterde winterse groenten.

4 personen
bereidingstijd 50 minuten

Ingrediënten

1 flespompoen
2 winterwortels
2 rode bieten
2 eetlepels olie
2 tenen knoflook
200 gram (zwarte) quinoa
peterselie
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
1 theelepel misopasta
1 eetlepel crème fraîche
75 gram gemengde noten
rucola

Bereiden

  • Snij de pompoen, wortel en rode biet in stukken.
  • Grill de groenten in aparte ovenschalen in een oven van 220°C met olie, knoflook, zout en peper (biet 45 minuten, wortel en pompoen samen 25 minuten).
  • Kook de quinoa 10 minuten in water met zout. Laat de quinoa daarna afkoelen in een grote kom.
  • Hak de peterselie fijn. Maak een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, misopasta en de crème fraîche, peper en zout.
  • Grill de noten ongeveer 10 minuten in een oven van 180°C.
  • Hussel alles door elkaar en maak mooi op in een schaal met de rucola.

Lekker met wat stokbrood met hummus.

Veel groenten eten is een van de pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Leer van ons hoe je heel gemakkelijk overstapt naar een PuurGezond eetpatroon met ons PuurGezond Plan. In 10 stappen maak je betere keuzes, eet je gezonder en doe je je lichaam en je gewicht een groot plezier. Lees meer over ons PuurGezond Plan of schrijf je meteen hier in.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.