Stevige pompoensoep met koriandersalsa, pitten en tomaatblokjes

Van een pompoensoep word je altijd vrolijk! Makkelijk te maken, lekker en goedkoop. En ook nog gezond, wat wil je nog meer?

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

800 gram pompoen (1 kleine)
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel kokosolie
1 blik kokosmelk
bosje koriander
4 eetlepels olijfolie 
1 gedroogd Spaans pepertje
1 hand pompoenpitten 
1 hand zonnebloempitten 
150 gram (roma)cherrytomaatjes

Bereiden

  • Snij de pompoen (met schil) in stukken. Pel en snipper de ui en 1 teentje knoflook.
  • Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook en pompoen 5 minuten. Bestrooi de pompoen eventueel met een klein beetje zout. Voeg de kokosmelk en 100 ml water toe en kook de pompoen in 15 minuten gaar. 
  • Maak ondertussen de salsa: pureer de koriander samen met 1 teentje knoflook en de olijfolie in de keukenmachine, blender of met een staafmixer tot een grove salsa. Voeg eventueel wat zout toe.
  • Meng de pitten in een droge koekenpan en verkruimel het pepertje erboven. Verhit de pan en rooster de pitten in ongeveer 3 minuten bruin. Laat ze afkoelen. Snij de tomaten in blokjes. Schenk het vocht dat vrijkomt in de soep.
  • Pureer de soep en maak deze eventueel nog verder op smaak met zout. Serveer de soep in diepe borden of kommen. Aan tafel naar smaak salsa, tomaatblokjes en pitten op de soep scheppen.

Lekker met volkoren-notenbrood. 

Ken je de PuurGezond receptspecial vol PuurGezonde soepen al? Je schaft deze digitale recepetenbundel van 16 lekkere en gezonde soepen aan in onze webshop voor €2,50

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met pompoen