Spinaziesalade met gegrilde halloumi

Verse spinazie is nu volop verkrijgbaar. Heerlijk als salade met gegrilde halloumi.

Lunchgerecht
2 personen
20 minuten
 

Ingrediënten

400 g verse spinazie
1 gekookte biet
¼ komkommer
1 appel
Citroensap
6 el olijfolie
3 el citroensap
Paprikapoeder
200 g halloumi
10 cherrytomaten
1 bosuitje

Bereiden:

  • Was de spinazie en laat goed uitlekken en drogen.
  • Snij de biet in stukjes en de komkommer in partjes. Verwijder het klokhuis uit de appel, snij in stukjes en besprenkel met wat citroensap.
  • Meng voor de dressing de olie, citroensap, peper, zout en paprikapoeder door elkaar.
  • Snij de halloumi in plakken en bak deze op een grillplaat aan beide kanten bruin (eventueel de plaat of de halloumi insmeren met olie).
  • Meng de groenten met de dressing.
  • Snij de cherrytomaatjes in tweeën en het bosuitje in ringetjes.
  • Garneer de salade met de tomaat, bosui en gegrilde plakken halloumi.

Veel groenten eten is een van de pijlers van een PuurGezond voedingspatroon. Wil jij ook starten met PuurGezond eten? Lees ons boek "Eet meer, lekker in je vel met PuurGezond" en je weet precies hoe jij jouw voeding PuurGezond maakt. Je koopt het boek in onze webshop voor € 21,-

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Simpele recepten