flessen met vlierbloesem azijn

Van vliesbloesem kun je ook een heerlijk geurige azijn maken. Daarmee smaakt elke salade zomers. 

voor 2 liter

bereidingstijd 10 minuten
wachttijd: 4-5 dagen

Ingrediënten

een paar handen vlierbloesem
1 sinaasappel (allen de schil)
2 liter witte azijn

 

Bereiden

  • Pluk de vlierbloesem en schud ze goed uit zodat er geen beestjes meer inzitten. Doe de vlier in een pan.
  • Was de sinaasappel en schaaf er grote stukken schil af. Doe dit bij de bloesem. Schenk de azijn erop.
  • Laat het geheel afgedekt staan. Wacht 4-5 dagen.
  • Zeef de azijn en doe deze over in schone flessen. Deze azijn is zo jaren houdbaar.

Op dit moment bloeit weer overal vlierbloesem. Heb je zelf een vlierbloesemstruik of kun je bij iemand anders plukken, dan is dat een ideale manier om pure producten uit de natuur te gebruiken. En gezond en lekker eten hoeft zo helemaal niet duur te zijn. Om je nog meer te inspireren, maakten we een receptspecial Budgetkoken: een download met 23 recepten die weinig geld kosten en heel gezond zijn, en daarnaast volop tips en tricks om goedkoper uit te zijn met de boodschappen. Je vindt de receptspecial Budgetkoken voor €3,- in onze webshop.

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Simpele recepten