Diep bord met runderlappen en aardappelpuree

Ken je het nog, het draadjesvlees van oma. Wist je dat dit heel gemakkelijk te maken is?

Ingrediënten

500 gram runderlappen
versgemalen peper
50 gram roomboter
1 ui
kruidnagelpoeder
2 laurierblaadjes
enkele takjes verse tijm
2 eetlepels azijn

Bereiden

  • Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in 5 min. rondom bruin.
  • Snij de ui fijn en bak deze 3 min. mee. Voeg de kruidnagel, laurier en tijm toe en de azijn. Schenk 250 ml water in de pan en laat het vlees afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes (op een vlamverdeler) sudderen. Vul eventueel af en toe wat vocht aan als het droog dreigt te sudderen.
  • Het vlees is gaar als het in draadjes uit elkaar valt als je er een mes in steekt. Haal het vlees uit de pan en proef het stoofvocht en maak op smaak met zout en peper en eventueel een beetje azijn. Haal de laurierblaadjes eruit. Serveer wat van het stoofvocht bij het vlees.

Lekker met knolselderijpuree en bijvoorbeeld gekookte spruitjes of sperziebonen.

Tips:

  • Er zijn verschillende soorten runderlappen te koop: staart- en riblappen zijn in ca. 1,5 uur gaar, schouder- en sukadelappen hebben ca. 2 uur nodig.
  • Je kunt ook wat tomatenpuree meebakken en op het laatst wat stukjes paprika.
  • Gebruik in plaats van azijn een restje wijn (wit of rood).

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Slow cooking recepten