Rabarberkruimeltoetje

nagerecht
8 personen
bereidingstijd: 75 minuten

Ingrediënten

1 kilo rabarber
100 gram suiker
1 kaneelstokje
2 dl water

Kruimeldeeg:
100 gram bloem
100 gram koude boter
100 gram rietsuiker<em">
</em">

Bereiden

  • Doe voor het kruimeldeeg de bloem, de in blokjes gesneden boter en de suiker in een kom. Meng alles met je vingers totdat er een kruimeldeeg ontstaat. Zet het deeg 20 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de rabarber en snijd de stelen in grove stukken. Kook ze samen met de suiker, het kaneelstokje en het water 5 minuten op een laag vuur. Haal het kaneelstokje er dan uit en schep de rabarber in een ovenschaal.
  • Verkruimel het deeg over de rabarber en zet de schaal in de oven tot het deeg bruin is en de rabarber langs het deeg omhoog begint te borrelen.
  • Laat de schaal 15 minuten afkoelen en serveer met roomijs.

Dit recept komt uit het kookboek Het groentenparadijs van Manja Visser

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Slow cooking recepten