Marokkaanse bloemkoolsoep

Bloemkool is zo'n veelzijdige groente! Wat dacht je van een lekkere bloemkoolsoep. Op een Marokkaanse manier bereid: heerlijk!

voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten


Ingrediënten:
1 grote bloemkool
2 eetlepels olijfolie
½ theelepel koriander
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel kaneel
1 theelepel harissa
1 liter warme groentebouillon
50 gram geroosterd amandelschaafsel

Bereiden:

  • Verhit de olie in een grote pan en bak de specerijen op matig vuur als marinade voor de bloemkool.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes, voeg aan het specerijenmengsel toe en bak even mee.
  • Voeg de bouillon toe en laat in ongeveer 20 minuten gaar worden.
  • Pureer het mengsel met de staafmixer of in de keukenmachine fijn.
  • Warm goed door en maak op smaak met wat peper
  • Garneer de soep met het amandelschaafsel.

Deze soep aten we bij de Zandkamer in Den Bosch. En ze waren zo lief het recept met ons en jullie te delen.

Wij houden trouwens ontzettend veel van soep, vooral omdat je daar zoveel groenten in kunt verstoppen. Ken je onze Soep Special al met 16 PuurGezonde soepen. Te koop in onze webwinkel voor €2,50

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Soep recepten