Hoe maak je mosterdsoep

Is mosterdsoep zo’n soep die je alleen in een restaurant eet of waarvoor je een blikje opentrekt? Echt niet nodig, want de lekkerste mosterdsoep maak je gewoon zelf. In 15 minuten klaar!

Smelt 2 eetlepels boter in een pan en bak hierin zachtjes 1 eetlepel mosterd en 1 eetlepel geroosterd mosterdzaad, een mespunt kurkuma en 1 theelepel gemalen korianderzaad ongeveer 1 minuut.

Voeg 50 gram bloem toe en roer het door de boter. Verhit het mengsel een paar minuten en blijf goed roeren. Voeg beetje bij beetje 500 ml bouillon toe. Roer steeds alles goed glad. Voeg vervolgens nog 500 ml bouillon toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken.

Roer vlak voor het serveren 100 ml room door de soep. En garneer met fijngeknipte platte peterselie of met tijm.

 Tips

  • Ook lekker met blokjes spek of ham
  • Probeer ook eens geraspte oude kaas
  • Houd het vega met blokjes gesmoorde courgette of preiringetjes

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor voorgerechten