Courgettesoep

Deze soep is echt simpel en levert je  meteen een flinke bijdrage aan je dagelijkse portie groenten. Lekker bij de lunch of als voorafje.

Neem voor 4 personen 3 flinke courgettes en snij deze in blokjes. Snipper een ui en een teentje knoflook. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze licht kleuren.

Voeg de courgette en 1 eetlepel fijngesneden verse oregano of (1 tl gedroogde oregano) toe en bak alles nog 3 minuten. Voeg een scheutje water toe en laat de courgette met de deksel op de pan 10 minuten stoven.

Pureer met een staafmixer en verdun de soep met 300 - 400 ml groentebouillon. Proef en breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg tot slot nog 4 eetlepels room of crème fraîche toe.

Tips

  • Lekker met wat verse basilicum of rucola
  • Serveer fijngesneden blokjes tomaat in de soep
  • Serveer met stukjes gerookte kip

De 16 lekkerste PuurGezonde soepen staan nu voor je in onze prachtige PuurGezond Soep Special. Van bloemkoolsoep tot courgettesoep en van gazpacho tot erwtensoep. Je schaft deze download met 16 recepten aan in onze webwinkel voor maar € 2,50. Koop jouw exemplaar hier.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor voorgerechten