Hoe maak je champignonsoep?

Gebonden champignonsoep uit blik: daarin moet je de champignons meestal met een lantaarntje zoeken! Maak het gewoon zelf. In dit herfstseizoen kun je natuurlijk ook andere paddenstoelen gebruiken, zoals cantharellen, shiitake of oesterzwammen.

Veeg 400 g champignons (of andere paddenstoelen) schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper 1 teentje knoflook. Verhit 50 g roomboter in een soeppan en bak de paddenstoelen en het teentje knoflook tot ze lichtbruin worden en lekker beginnen te geuren. Strooi er 50 g bloem over, roer goed door en laat even mee verwarmen. Voeg nu 1 liter (kruiden)bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 10 minuten doorkoken. Roer er 2 eetlepels crème fraîche door.

Serveer met een beetje platte peterselie. Lekker met geroosterd brood.

Meer zin in soep? We hebben onze lekkerste PuurGezonde soepen voor je gebundeld in onze PuurGezond Soep Special. Van bloemkoolsoep tot courgettesoep en van gazpacho tot erwtensoep. Je schaft deze download met 16 recepten aan in onze webwinkel voor maar €2,50. Koop jouw exemplaar hier.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor voorgerechten