Venkel-sinaasappelsalade met frambozendressing

Zet lekker vaak een salade op het menu. dat is pas PuurGezond. 

4 personen
bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

2 venkels, in reepjes
1 sinaasappel
250 gram frambozen
2 takjes munt, de blaadjes
sap en rasp van 1 limoen
1 sjalotje, zeer fijngesnipperd
1 theelepel mosterd
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel vloeibare honing

Bereiden

  • Kook de venkelreepjes 3-4 minuten in water met een beetje zout. Spoel ze koud en laat ze goed uitlekken. Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Vang het sinaasappelsap op.
  • Breng 200 gram frambozen met de helft van de muntblaadjes, sinaasappelsap, limoenrasp, limoenrasp, sjalotje, mosterd, azijn en honing  aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen en klop de dressing met een garde glad. Laat afkoelen.
  • Verdeel de venkel en sinaasappelpartjes over 4 borden, schep er frambozendressing over en garneer met de resterende frambozen en muntblaadjes.

Smaakt deze zomerse salade naar meer? We hebben een compleet zomers maandmenu bomvol inspiratie voor een lekkere en gezonde zomer. Het "Zomermenu" is voor € 7,50 te koop in onze winkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor voorgerechten