Avocadosoep

voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

2 rijpe avocado’s
2 theelepel kerriepoeder
100 ml slagroom
500 ml groentebouillon
2 theelepel citroensap
cayennepeper
1 eetlepel fijngeknipte koriander en 4 mooie takjes
1 eetlepel pijnboompitjes

Bereiden

  • Schil de avocado’s en snijd 12 mooie blokjes af voor de garnering. Maak de rest fijn in de keukenmachine of met de staafmixer, samen met het kerriepoeder, peper en de slagroom.
  • Meng de bouillon met het citroensap en breng dit aan de kook. Voeg een beetje hete bouillon aan het avocadomengsel toe, roer goed en voeg alle avocado toe aan de hete bouillon.
  • Warm alles goed door – niet laten koken – en maak de soep op smaak af met wat cayennepeper en fijngeknipte koriander. Garneer de soep met achtergehouden blokjes avocado, een takje koriander en pijnboompitjes.

Dit recept komt uit het Vegetarisch basiskookboek van Sonja van de Rhoer.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor voorgerechten