Schuimig tuinerwtensoepje met basilicum en avocadocrème

voorgerecht
4 personen

Ingrediënten

300 gram biologische tuinerwten uit de diepvries, maar het liefste verse!
1 liter kippen- of groentebouillon
2 à 3 bosuitjes, schoongemaakt
1 bosje basilicum
1 avocado
1 klein teentje knoflook uit de pers
125 gram crème fraîche

Bereiden

  • Zet de tuinerwten op met de bouillon. Laat een kwartiertje op zacht vuur koken. Voeg de in stukken gesneden bosui en de helft van het basilicum erbij. Pureer de soep met de staafmixer gedurende een minuut of zes. Doe dit langer dan u denkt, dan wordt de soep mooi glad.
  • Pureer dan de avocado met de knoflook en de andere helft van het basilicum in een keukenmachine. Houd een paar blaadjes basilicum apart voor de garnering. Klop de crème fraîche erdoor en breng de avocadocrème op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in vier borden. Schep met een ijsbolschep een bolletje avocadocrème in het midden van het bord en garneer met gescheurde blaadjes basilicum.

Dit recept komt uit het boek Home made van Yvette van Boven.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor voorgerechten