Kappertjes

Van de zaadjes van de Oost-Indische kers kun je makkelijk een soort kappertjes maken.

Pluk de zaadjes van de Oost-Indische kers als deze ongeveer een week oud zijn (1 week na het afvallen van de bloem). Vul een pot laag om laag met deze zaden, 3 laurierblaadjes, 3 takjes dille en eventueel wat reepjes verse mierikswortel. Kook 1 liter wijnazijn met 1 gesnipperd sjalotje, 20 gram zout en een paar peperkorrels. Laat dit 10 minuten trekken en daarna afkoelen. Giet de afgekoelde azijn over de zaden en kruiden, tot deze helemaal onderstaan. Sluit de pot en laat deze een aantal weken op een koele plaats staan, zodat de smaken goed kunnen doortrekken.

Gebruik de "kappertjes" door een salade.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Zomerrecepten