IJs is altijd genieten. Alleen jammer dat het zo boordevol suiker zit. Wij hebben een ijsje bedacht met alleen de suikers uit fruit en wat honing. Net zo lekker en gezonder.

tussendoortje of nagerecht
vriestijd: 5 uur

Ingrediënten

100 gram mango of galiameloen
200 ml karnemelk
3 eetlepels honing
100 gram rood zomerfruit (zoals aardbei, blauwe bessen, bramen of frambozen)
ijsvormpjes

Bereiden

  • Maak de meloen of mango schoon en pureer in een blender. Roer er de helft van de karnemelk en de helft van de honing door. Vul hiermee de ijsvormpjes voor iets minder dan de helft en zet 1 uur in de vriezer.
  • Pureer het rode zomerfruit grof; er mogen nog wat stukjes in zitten. Roer er de rest van de karnemelk en de honing door. Schenk dit mengsel voorzichtig op het inmiddels deels bevroren ijs.
  • Schep de kleuren heel voorzichtig een beetje door elkaar, bijvoorbeeld met een satéprikker. Dek af met de dekseltjes die uiteindelijk de onderkant van de ijsjes vormen. Laat nog zo’n 5 uur in de vriezer staan tot het ijs bevroren is.

Kiezen voor minder tussendoor en voor gezonde tussendoortjes. Dat is stap 1 in ons boek "PuurGezond Slank in 8 stappen". Wil je ook iets aan je gewicht doen? neem dan zeker deze stap. Wil je meer weten over onze beproefde methode: Je koop het boek voor € 21,- in onze webwinkel.

Zomerrecepten