Pasta met rabarber en kaas

Dat rabarber niet alleen voor zoete gerechten wordt gebruikt, blijkt uit dit heerlijke
hoofdgerecht

 

Hoofdgerecht
4 personen
Bereiden: 25 minuten

Ingrediënten:

350 gram volkoren pasta of spaghetti
2 uien
4 tomaten
2 rode paprika’s
3 eetlepels olie
2 stelen rabarber
50 gram rozijnen
200 gram geraspte oude kaas
50 gram gehakte gemengde noten
 

Bereiden:

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Snij de uien fijn. Snij de tomaten in stukjes en verwijder de zaadjes (bewaar voor in de soep).
  • Maak de paprika’s schoon en snij in blokjes.
  • Verwarm de olie en fruit de ui. Voeg de tomaat en paprika toe en laat 5 minuten smoren.
  • Maak de rabarber schoon en snij in stukjes. Voeg aan het groentemengsel toe samen met de rozijnen en laat even smoren.
  • Breng op smaak met peper en zout en schep het mengsel door de pasta. Schep een deel van de kaas erdoor en strooi er voor het serveren de gehakte noten en rest van de geraspte kaas  over.
  • Eet hier een frisse salade van kropsla en komkommer bij met een vinaigrettedressing.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Zomerrecepten