visschotel van kabeljauw en tonijn uit blik

Vis eten is gezond! En ook nog eens heel lekker, dat bewijst dit zomerse recept dat je maakt met kabeljauw of andere witvis en een blikje tonijn.  

 

4 personen
20 minuten bereidingstijd, 30 minuten oventijd

Ingrediënten

1 blikje tonijn op water
3 teentjes knoflook
50 gram zwarte olijven zonder pit
6 eetlepels olijfolie
4 ansjovisfilets
2 eetlepels kappertjes
3 sneetjes oud brood
2 vleestomaten
1 citroen (je gebruikt alleen de schil)
5 takjes peterselie
600 gram kabeljauwfilet (of andere witvis)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tonijn uitlekken. Pel de knoflook.
  • Vermeng in een keukenmachine of met de staafmixer de tonijn, olijven, 5 eetlepels olijfolie, ansjovis, kappertjes en knoflook tot een dikke saus ontstaat.
  • Snij de korstjes van het brood en verkruimel het brood zeer fijn. Was de tomaten en snij in plakjes. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Knip de peterselie heel fijn en vermeng met de geraspte citroenschil.
  • Leg de kabeljauwfilet in een platte ovenschaal. Verdeel de tonijnmassa hierover. Leg de tomatenplakjes erop. Strooi de peterselie met citroenschil erover en dek af met het broodkruim. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie.
  • Zet de schotel in het midden van de oven. Laat de vis in 25 tot 30 minuten gaar worden. Dek eventueel tussentijds af met aluminiumfolie als de broodkorst te bruin kleurt.

Elke week minimaal een keer vis op het menu is gezond. Eet meer vis is daarom een van de pijlers van het PuurGezond eetplan voor een goede gezondheid. Meer over PuurGezond eten lees je in ons boek "Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor € 21,-. 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Zomerrecepten