We hebben 149 items gevonden.
lunch- of voorgerecht
Ingrediënten
800 gram pastinaken 1 bol knoflook 2 uien scheut olijfolie tak rozemarijn rasp van de schil van een ½ citroen 2 blokjes groenten- of…
Hebben de kruiden in je moestuin of op je balkon het ook zo goed gedaan deze zomer? Jammer dat het na een paar keer nachtvorst straks voorbij is met de verse oogst. Je kunt langer…
Gebonden champignonsoep uit blik: daarin moet je de champignons meestal met een lantaarntje zoeken! Maak het gewoon zelf. In dit herfstseizoen kun je natuurlijk ook andere…
Bouillonblokjes zijn niet alleen zout, er zitten vaak ook smaakversterkers, kleurstoffen en andere hulpstoffen in verwerkt.
Maak zelf eens bouillonpasta: dat is heerlijk puur en…
hoofdgerecht 4 personen bereidingstijd: 80 minutenoventijd: 60 minuten
1 grote zoete aardappel 1 grote rode biet 1 venkel 500 gram groene asperges olijfolie 1…
Heerlijk voor bij de borrel of in salades: gekruide olijven in olie. Kant-en-klaar zijn deze erg duur. Gelukkig kwam Nelleke Dillema, 1 van de winnaars van onze Actie Olive oil…
In Spanje weten ze wat lekker is. Zoals deze ‘salsa verde’, een gerecht van de Canarische eilanden. Een heerlijke dipsaus, die je maakt met verse koriander of andere groene…
O zo lekker bij de borrel, door een salade of gewoon tussendoor: blokjes feta op olie, liefst gemengd met olijven, kruiden en stukjes paprika. Bij PuurGezond maken we dit…
Weggooien is zonde en dat geldt helemaal voor wijn. Maar soms blijft er toch een restje staan, na een avondje of een weekend. Grijp je kans en maak er zelf wijnazijn van. Het mooie…
Wil je iets lekkers voor een grote groep? Maak een frittata, gemakkelijk en zeker gezond als je erzoveel groenten instopt als in dit recept.
bij- of lunchgerecht 6-12 personen…