hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 80 minuten
oventijd: 60 minuten

Ingrediënten

1 grote zoete aardappel
1 grote rode biet
1 venkel
500 gram groene asperges
olijfolie
1 eetlepel mediterrane kruiden
1 rode ui
250 gram risottorijst
750 ml warme groentebouillon
75 gram geroosterde pijnboompitjes
75 gram geraspte Parmezaanse kaas of boerenkaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappel en biet. Verwijder het groen van de venkel. Haal de harde uiteinde van de asperges af. Snij de groenten in grove stukken en leg ze in een ovenschaal.
  • Besprenkel de groenten met een beetje olijfolie en bestrooi met mediterrane kruiden. Dek de schaal af met een velletje bakpapier en zet deze voor 1 uur in de oven. Roer de groenten om de 10 minuten goed door.
  • Begin na 25 minuten oventijd met de risotto. Snij de ui fijn en fruit deze met een beetje olie in de pan. Voeg de risottorijst toe en roer door de olie. Voeg in één keer 500 milliliter warme bouillon toe. Laat de risotto op laag vuur pruttelen en roer geregeld. Voeg als de rijst droger wordt een klein beetje bouillon toe. Herhaal dit totdat de risotto gaar en mooi kleverig is. 
  • Serveer de groenten op de risotto en strooi er wat kaas en pijnboompitten over.

Recepten met Groenten