273

We hebben leuke recepten ontvangen op onze actie "homemade"waarbij het boek Homemade zomer van Yvette van Boven te winnen was. Salades zijn echte homemade zomergerechten bij uitstek merkten we. Het grootste deel van de ingestuurde recepten waren salade. Wij waren echter bijzonder gecharmeerd van de geroosterde zomergroenten van  Lisette Postma. Zij heeft het boek gewonnen. 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil 500 gram nieuwe rode bieten snij ze in parten van ongeveer 1 cm dik.  Schil 8 bospenen en laat 3 cm van het loof zitten.  Halveer de 2 rode paprika's, verwijder de zaadlijsten en het steeltje, snij ze in stukken. Schil de 4 sjalotten en snij ze in parten.

Neem drie stukken bakpapier van 55 cm lang. Snij 1 lente-ui in stukken van 4 cm. Leg op het eerste stuk papier de parten biet, vier tenen knoflook en 6 takjes rozemarijn. Leg op het tweede stuk de wortel, 1 eetlepel verse munt en lente-ui. Leg op het derde stuk de stukken paprika en parten sjalot en 6 takjes oregano. Strooi over alle drie de groenten een flinke snuf versgemalen peper en zout en 1 el. olijfolie. Nu heb je drie lange stukken papier met in het midden een berg groenten. Vouw de stukken papier links en rechts om de groenten omhoog.  Nu heb je een soort zak met drie open kanten. Vouw de zijkanten kreukelend dicht en werk omhoog zodat je een luchtdicht pakket krijgt.

Leg de pakketjes ondersteboven (dus de dichtgevouwen kant onder) op een ovenplaat en zet ze 20 minuten in de oven. Vouw de pakketjes open en zet ze nogmaals 15 minuten in de oven.

Laat je verrassen door de heerlijke geuren die nu vrij komen. Haal de pulp uit de knoflookteentjes en hussel dat door de bieten heen. Heerlijk met een stuk goed boerenbrood en een groene salade met belegen boerenkaas en walnoten.

Heb je aan het eind van de maaltijd groenten over? Geen probleem, ook de volgende dag zijn ze heerlijk. Bijvoorbeeld over de sla, op de boterham of door de pasta met wat belegen Hollandse schapenkaas.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten