Verwarm de oven voor op 100° C. Snijd 2 kilo rijpe tomaten in kwarten en leg ze op een stuk bakpapier op een bakplaat. Schuif de tomaten in de oven en laat ze daar in ongeveer 2,5 uur drogen. Laat de tomaten afkoelen. Je kunt een deel meteen gebruiken. De rest doe je in grote glazen potten. Strooi over elk laagje wat gedroogde basilicumof oregano. Schenk er olijfolie op tot de tomaten onder staan. Je kunt deze tomaten ongeveer 2 weken in de koelkast bewaren. Eet ze in salades, in pastagerechten of op brood.
Hoe maak je gedroogde tomaten?
Inloggen
Om favorieten te kunnen toevoegen is het nodig om eerst in te loggen.
Preferences
Ik ga ermee akkoord dat ik door PuurGezond benaderd kan worden met aanbiedingen :
Ik meld me aan voor de nieuwsbrief :
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.