Linzen: een veelzijdige peulvrucht! En ook nog eens heel gezond want boordevol vezels, vitamines en mineralen. Bij PuurGezond zetten we daarom met regelmaat peulvruchten op het menu. Probeer deze gemakkelijke stoofschotel eens.

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

1 eetlepel olijfolie
1 grote ui, gepeld en gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngehakt
800 g verse groente naar keus (bijvoorbeeld courgette, broccoli, pompoen, maïs), schoongemaakt en in stukken
300 ml groentebouillon
1 blik tomaatblokjes (400 gram)
1 blik linzen (400 gram), uitgelekt
80 g quinoa
1 theelepel oregano
½ theelepel komijnpoeder
verse peterselie, fijngehakt

Bereiden

  • Verhit de olie in een grote pan.
  • Doe ui, knoflook en groenten erbij en bak deze een paar minuten al omscheppend.
  • Voeg de bouillon en tomaatblokjes toe en breng dit aan de kook.
  • Voeg de linzen, quinoa en kruiden/specerijen toe wanneer de bouillon begint te koken en stoof alles samen 15 minuten. Strooi er verse peterselie over.

Eet meer! Want als je méér eet van gezonde dingen, eet je als vanzelf minder meuk, en kom je lekkerder in je vel. In ons boek "Eet meer!" lees je alles over de basisfilosofie van PuurGezond. Koop het voor21 euro in de winkel!

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten