Geroosterde groenten zijn fantastisch om soep van te maken. De smaak wordt heel intens.

3-4 personen
Vegetarisch hoofdgerecht  

Ingrediënten:

½ pompoen (ca 600 gram)
1 ui
1 rode paprika
200 gram cherrytomaatjes
1 dikke teen knoflook
2 theelepels (zoet) gerookt paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel kurkuma
1 theelepel harissa (of sambal)
1 blik gepelde tomaten
eventueel 1 groentebouillontablet
200 gram gekookte linzen (uit pot/blik of zelf gekookt)
verse peterselie

  • Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Snij de pompoen in stukken. Pel de ui en snij deze in parten. Maak de paprika schoon en snij deze in parten.
  • Leg de groenten samen met de cherrytomaatjes en de gepelde teen knoflook op de bakplaat van de oven en rooster het geheel 25 minuten.
  • Doe alles in een soeppan. Voeg paprikapoeder, kurkuma, komijn, harissa en de tomaten uit blik toe. Doe er 500 ml water en eventueel de groentebouillontablet bij en breng het geheel aan de kook.
  • Pureer alles met een staafmixer. Laat de linzen uitlekken en roer deze door de soep. Maak op smaak met peper en eventueel wat zout. Schep de soep in grote kommen en garneer met verse peterselie.

Recepten met Groenten